KCR-es autó: szállítás és daruzás egy járművel

A KCR-es autók legnépszerűbb járműveink közé tartoznak. Ennek oka, hogy nem csak az emelés, de a belföldi szállítás feladatait is meg tudjuk oldani a segítségével. Éppen emiatt a KCR-es autó bérlése az egyik legkeresettebb szolgáltatásunk.

A KCR-es autó felépítése

A KCR-es autó, vagy más néven teherautóra szerelt KCR daru, számos fontos részből áll, amelyek együttműködve teszik lehetővé a terhek emelését és szállítását. A KCR-es autó fő részei:

Tehergépkocsi

A KCR-es autó alapja a tehergépkocsi, amely az emelődarut hordozza. A tehergépkocsi lehet több típusú, attól függően, hogy mekkora terheket kell mozgatni vele, és milyen munkaterületen fog dolgozni.

Darufelépítmény

Ez a rész tartalmazza az emelődarut, a teherforgató blokkot, a kifutókat és más emelőmechanizmusokat. A daru felépítménye lehet toronydaru, teleszkópos daru vagy más típusú, attól függően, hogy milyen munkafolyamatokhoz tervezték.

Forgózsámoly

A forgózsámoly a daru felépítményén található, és lehetővé teszi a daru 360 fokos forgását, hogy a terhet bármely irányból emelni lehessen.

Emelőrendszerek

Ezek a mechanizmusok a teher emelését és mozgatását végzik. Tartalmazhatnak kifutókat, teherforgató blokkokat, kábeleket és egyéb emelőeszközöket.

Stabilizátorok

Ezek a tartozékok segítik a daru stabilitását, amikor emelő munkákat végez. A stabilizátorok általában kifutók vagy lábak formájában jelennek meg, amelyek kinyúlnak a tehergépkocsi oldaláról, hogy támogassák a daru súlyát és az emelési munkafolyamatok stabilitását biztosítsák.

Három az egyben szolgáltatás

A három az egyben szolgáltatás a következőt jelenti:

  1. A KCR-es autóval megoldjuk a belföldi fuvarozás feladatát. A nagyméretű, nagy tömegű terhek szállításához tehát nincs szükség külön teherautóra.
  2. Az indulási ponton, illetve a helyszínen is megoldjuk a daruzási, emelési feladatokat.
  3. Nincs szükség két járműre, sőt, két gépkezelőre sem, mert a KCR-es autó bérlése során mindezeket biztosítjuk. A szervezési feladatok is egyszerűbbek így.

Milyen területeken ajánljuk a KCR-es autó bérlést?

A KCR-es autók rengeteg feladatra használhatóak. Sok iparágban megtalálhatóak azok a kihívások, amikor nagy terheket kell emelni és szállítani. Íme néhány terület, ahol gyakran történik KCR-es autó bérlés:

  • Építőipar: A KCR-es autók fontos szerepet játszanak az építőiparban. Segítséget jelentenek az anyagmozgatásban, fuvarozásban, daruzásban és telepítésben. Építőanyagok, acélszerkezetek és előre gyártott elemek szállítására és emelésére is tökéletesen alkalmas.
  • Logisztika és szállítmányozás: A logisztikai központokban és raktárakban a KCR-es autók igénybevételével a raklapok, konténerek vagy egyéb áruk pakolása egyszerűen megoldható.
  • Kommunális szolgáltatások: A KCR-es autókat időnként a települési hulladékgyűjtésnél vagy az útépítési munkálatok során használják, például a közvilágítás-telepítésnél vagy -karbantartásnál.
  • Energetika: Az energiaiparban is (erőművek, szélturbinák) a KCR-es autók segíthetnek az alkatrészek és szerkezetek telepítésében, illetve karbantartásában is.
  • Telekommunikáció: A KCR-es autókat gyakran veszik igénybe vezetékek vagy antennák emelésekor és telepítésekor.