Szállítmányozó vagy fuvarozó? Melyiket válasszuk?

Mind cégként, mind magánemberként kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor nagyobb mennyiségű, illetve tömegű áru szállítását kell megoldanunk. Akár költözésről, akár építkezésről vagy bármilyen más jellegű szállításról van szó, ilyenkor elkezdünk keresgélni. Könnyű azonban eltévedni az áruszállítás útvesztőjében, ha nem vagyunk tisztában azzal, mi is a különbség a fuvarozó és a szállítmányozó cég között.

A szállítmányozó (speditőr) cég lényege: a logisztika

A szállítmányozás ugyanis nem mást takar, mint egy fajta szellemi tevékenységet. Tulajdonképpen logisztika: a szállítást partnerhálózatán keresztül szervezi meg, és a folyamatban ő képviseli a megrendelő érdekeit. Nem rendelkezik sem saját gépparkkal, sem a belföldi fuvarozásban jártas szakember gárdával. A konkrét fuvarozási munkálatokhoz egy általa választott fuvarozó céggel végezteti el. Tehát nem mást tesz, mint a fuvarozás-szállítás folyamatát megszervezi, levéve ezzel ezt a nehézséget a megrendelő válláról.

A fuvarozó: fuvarozik

Egy mondattal így lehet összefoglalni a fuvarozó cég tevékenységét. Ő ugyanis saját gépparkkal és gyakorlott szakemberekkel rendelkezik. Ilyen módon tehát magát a fuvarozást saját tevékenységi körén belül bonyolítja le. Mind a pakolási, mind a szállítási tevékenységeket elvégzi, a lehető legjobb gépkocsival, ami a megrendelő egyéni igényeinek legmegfelelőbb.

Milyen érveink vannak amellett, hogy belföldi fuvarozás esetén fuvarozó cég mellett érdemes dönteni?

  • Anyagilag jobban jár, hiszen nem kell kifizetnie a speditőri díjat.
  • Az üzleti partnerek között közvetlenebb a kommunikáció, így kevesebb félreértés alakulhat ki az üzleti partnerek között.
  • A fuvarozó segít kiválasztani az igényeknek leginkább megfelelő gépkocsit.
  • A legtöbb esetben, mint amilyen egy költözés vagy bármilyen belföldi fuvarozás, nincs értelme beiktatni egy plusz csavart a gépezetbe.
  • A fuvarozó cégeket a 21. században, az internet világában nem bonyolult megtalálni. Ha profi a weblap, és elegendő referenciát láthatunk, nagyon nem nyúlhatunk mellé!

Ha áruszállításra keres megbízható fuvarozó céget, keressen minket bizalommal!